OBJAVLJENI DETALJI: Pokrenuta istraga protiv Tonija Cetinskog

Rovinjskoj policiji je oko 14 sati javljeno da je u Pustoj ulici automobil marke Mercedes, kojim je upravljao Tony Cetinski, udario u tijelo muškarca koji je ležao na ulici.

Tijelo preminulog muškarca je nakon nesreće prevezeno na Odjeljenje za patologije u Opštoj bolnici u Puli, gdje je obavljena obdukcija, no do sada se nije znalo puno detalja o samoj nesreći.

-21. februara 2018. godine donijelo se rješenje o sprovođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja saobraćajne nesreće, stoji u saopštenju, prenose hrvatski mediji.

-Postoji osnovana sumnja da je optuženi 3. novembra 2017. godine upravljao vozilom kroz Pustu ulicu u Rovinju, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na putevima, odnosno nije, dolaskom do oštrog nepreglednog skretanja u lijevo, brzinu kretanja svog vozila prilagodio stanju na putu, vidljivosti i preglednosti, te potrebi zaustavljanja pred preprekom, svjestan da vožnjom može ugroziti sigurnost drugih učesnika u saobraćaju, olako smatrajući kako do štetnih posljedica neće doći, dodaje se.

-Osnovano se sumnja da optuženi nije, ulaskom u krivinu, obratio pažnju na pješaka (1955.), koji se nalazio na ulici, odnosno ležao je na ulici uslijed narušenog zdravlja zbog srčane bolesti, te pod istovremenim uticajem alkohola i lijeka. Donji dio vozila zahvatio je pješaka, koji je smrtno stradao na mjestu nesreće, stoji u priopćenju DORH-a.

-Odluka o donošenju ovog rješenja uslijedila je nakon prethodno provedenih hitnih dokaznih radnji: provjera na mjestu događaja, privremeno oduzimanje predmeta, uzimanje uzoraka krvi i urina, toksikološka vještačenja uzoraka krvi i urina te pregled i obdukcija tijela pokojnog pješaka, zaključuje se u saopštenju.